Fuse 6 keeps blowing

Please restrict your questions and replies to Capri related technical issues!
pyramidls
Posts: 1
Joined: Fri Mar 08, 2019 6:59 pm
Car(s): Ford Capri mk3 2.0L S

Fuse 6 keeps blowing

Postby pyramidls » Fri Mar 08, 2019 8:16 pm

Hello,

Ive got a puzzling problem with the wiring on my 2.0s

Fuse 6 keeps blowing when the ignition is turned on.
As far as I know I have disconnected all the things that are on that circuit-wiper motor, wiper stalk, rear wiper reverse lights, rear washer switch etc. I have also taken the rear light clusters out, but the fuse keeps blowing.

I am at quite a loss here and would appreciate any help/ideas here. I need to get this sorted so that I can get it mot'ed.

Thanks

Neil

Caprigear
Donator
Donator
Posts: 2201
Joined: Thu Jan 27, 2011 9:14 pm

Re: Fuse 6 keeps blowing

Postby Caprigear » Fri Mar 08, 2019 9:45 pm

I had a similar problem last year on a 2.8i. As I remember, it was a problem with the rear wiper. I disconnected the wiring from the left side tailgate damper and that stopped the fuse blowing. I ended up replacing the wiring for the wiper motor.
Image

User avatar
Peter-S
Donator
Donator
Posts: 6455
Joined: Mon Jul 28, 2008 7:57 am
Car(s): 1985 Capri 2.0
1983 Capri 2.8i
Location: Kent
Contact:

Re: Fuse 6 keeps blowing

Postby Peter-S » Fri Mar 08, 2019 10:42 pm

The problem with fuses blowing is that it can be a live that is earthing before it reaches the wipers, lights etc. Have you had anything apart where you may have trapped a wire when putting it all back together such as the carpet retainer on the driver's side.
ImageBanner by Peter Smith, on Flickr